Cecil Hotel i Los Angeles

Det berömda Cecil hotel dök upp för några år sedan i American Horror story säsong 5, men då med namnet Hotel Cortez. Cecil hotel var en av inspirationskällorna till serien och när du hör namnet kan det vara så att du känner igen det någonstans ifrån. Det var nämligen här en ung kanadensisk kvinna försvann för några år sedan och hittades i en tank på hotellets tak. Hur hon kom dit eller vad som hände med henne, är fortfarande ett mysterium. När vi tittar på detta hotells märkliga historia ser vi att denna händelse tyvärr inte är den enda. Det har skett mängder av oförklarliga och kusliga missöden genom åren som har gjort att hotellet tvingats stänga.

Hotellet öppnades år 1927 och har sedan dess varit en plats för både mord och självmord och det sägs att det spökar här. I och med detta har platsen lockat mängder av både spökjägare och turister som vill veta om det verkligen är så pass hemsökt som det verkar vara. Det första självmordet som rapporterades på hotellet, skedde år 1931. En man vid namn W.K Norton dog efter att ha svalt gift som han hade gömt i små kapslar. Under både 1940-1950-talen skedde fler och fler självmord och på 1960-talet hade öknamnet “självmordshotellet” börjat florera.

År 2011 öppnade Cecil hotel igen efter en tids stängning. Nu hade det ökända hotellet ett nytt namn med en ny hemsida under “Stay on Maine”. Hotellet kan dock inte hittas på mowido.se eftersom det endast gäller för hotell och bostäder i Europa. Men det går att hitta på andra hotell sidor. Den gamla hemsidan för Cecil hotel fanns kvar till 2013.

Trots att hotellet bytte namn är det ingen som kommer att glömma Cecil hotel och de obehagliga händelser som utspelade sig där. Det är inte konstigt att hotellet kallas för självmordshotellet bland annat med tanke på listor och arkivartiklar som visar att det har det skett minst 1 självmord varje år sedan 1931. I denna kontext blir det konstigt nog ganska logiskt att många spökjägare och spirituellt nyfikna väljer att komma till hotellet och undersöka det. Det är inte bara Cecil hotel som hemsöks av rykten om mord, självmord, spöken och vålnader, det har många hotell som byggdes förr i tiden. Det kanske inte är så konstigt heller med tanke på alla människor som rör sig i dessa miljöer. Obehaget väcksväcks egentligen först när händelserna kan verifieras och bevisas. Någon eller något ligger bakom de olösta morden.

Det finns många videor och bilder från hotell som påstår sig visa spöken av avlidna människor. Ddt kan tyckas osmakligt men lockar naturligtvis publik. Alla väljer vi att tro på det vi vill, men oförklarliga saker kan hända när man checkar in på olika hotell världen över. Om du känner att du vill spendera en natt eller två på Cecil hotel, kan du hitta det i Los Angeles, USA.