Smarta hudvårdsprodukter för resan

Oavsett om du ska resa till varmare eller kallare breddgrader är det alltid roligt att känna sig fräsch och fin under vistelsen. Du har säkert planerat en snygg garderob och skrivit en liten lista över praktiska saker som mobilladdare och solglasögon, men hur står det till med hudvårdsprodukterna? De kan göra större skillnad för hur resan kommer arta sig än du tror och här får du några tips på hur du bör tänka.

För det första är det viktigt att förstå att din hud kommer påverkas av både resan och klimatet du ska till. Under en flygtur torkar huden snabbt ut, och därför bör du smörja in den ordentligt med en produkt som verkligen återfuktar på djupet. Med Clarins hudvård kan det aldrig gå fel eftersom de har flera produkter för både män och kvinnor som återställer fuktbalansen och ger en vacker lyster åt den trötta resehuden. Prova på en bra dagkräm, ett serum och/eller en lite färgad fuktkräm som ger dig en perfekt hy var du än befinner dig och ger dig tillfälle att skämma bort dig själv när du är på hotell.

Så påverkas huden av klimatet

Även om du vanligtvis har en viss hudtyp betyder det inte nödvändigtvis att du behöver samma produkter där du kommer vistas. Du som exempelvis har normal hud kan uppleva att din hud blir väldigt torr när du är i kalla klimat, eller lite oljig när du befinner dig i varma länder. Ska du till en storstad kan din annars glansiga hud plötsligt se lite matt och trött ut. Ett bra tips är att ta med ett par olika produkter från Clarins hudvård som du kan kombinera enkelt, exempelvis en normal dagkräm och en lite fetare nattkräm. Välj gärna mindre förpackningar eller köp ett holiday set från Clarins hudvård som inkluderar flera bra produkter i miniformat. Glöm inte eller ett ordentligt solskydd om du ska till ett soligt land.