Bo på hotell och ta hand om dig själv

En av många anledningar till varför du ska unna dig en hotellvistelse är att du får möjligheten att ta hand om dig själv. När du bor på hotell är det inga familjemedlemmar som stör, inga kollegor som behöver hjälp och du har inga hushållssysslor du behöver ta tag i. I det här inlägget får du massor med bra tips på hur du kan ta hand om dig själv lite extra under tiden du vistas på hotell.

Skönhet

Många tänker att en hotellvistelse är synonymt med spa. Oavsett om hotellet du bor på har en spa avdelning eller inte så kan du ta hand om dig själv genom att ta hand om ditt utseende. Du kan till exempel packa din väska med lyxig hudvård. Ta med dig dina bästa krämer, serum och masker och använd dem. Förutom att det finns krämer för ansiktet så finns det också bra ögonkrämer du kan använda dig av. Ett bra exempel på en ögonkräm är Verso eye serum, vilket är en bra ögonkräm för dig med mogen hy som vill förebygga ålderstecken kring ögonen.

Andra exempel på skönhetsprodukter du kan ta med dig till hotellet är nagellack, hårfärg, hårinpackning, håroljor och allt annat som får dig att känna dig som en ny människa efter att din hotellvistelse är över.

Stäng av telefonen

Ett annat bra sätt att ta hand om dig själv är genom att stänga av telefonen. Många känner stress kring att alltid finnas närvarande på telefonen och sociala medier. Om du känner igen dig i det kan du göra dig själv en tjänst genom att stänga av telefonen och ägna dig åt annat under din hotellvistelse. Nu har du chansen att läsa de där böckerna du hört så mycket om men som stått i din hylla under en längre tid för att du lagt din fritid på sociala medier istället för läsning.

Slappna av

Många bokar ett hotellrum för att de behöver varva ner. Förutom att du kan stänga av telefonen och läsa en bra bok finns det andra saker du kan göra för att komma ner i varv och slappna av. Du kan till exempel ägna hela vistelsen eller delar av den till att meditera på ditt rum. När du bor på hotell kan du vara säker på att ingen kommer att störa dig och du kan därför göra vad du vill utan att bli avbruten. Tillåt dig själv att sova bort halva dagen i den härliga hotellsängen om det är vad du behöver för att få mer energi. Lyssna på din kropp och ta hand om den, gör saker du tycker är roligt, ät gott och sov massor under tiden du vistas på hotell för att komma ner i varv och slappna av.