Hitta det bästa priset

Det blir allt mer vanligt att hitta riktigt billiga flygbiljetter på nätet. Har du tur kan du resa långa vägar för bara några ynka hundralappar, men att hitta ett billigt hotell verkar däremot inte vara lika lätt. Ska man resa utomlands eller till en annan plats i Sverige behöver man oftast någonstans att bo. Har man inte vänner eller familj att bo hos behöver man ta in på ett hotell.

Att bo på hotell är något som många tycker är både spännande och mysigt. Man får en helt annan typ av uppassning och slipper dessutom städa och bädda sängen efter sig. Det finns både enklare och exklusivare alternativ och i många fall handlar det om att man får vad man betalar för. Trots det lägger många människor ner mycket tid på att hitta de billigaste och bästa alternativen för att få ut så mycket av sina pengar som möjligt. Här har vi samlat de bästa tipsen på hur du får ner priset på din hotellvistelse.

1. Jämför alltid priserna innan du bokar. När du jämför priser har du möjlighet att se vilken sajt som erbjuder det billigaste alternativet. Med endast en enda sökning kan du hitta många hotell i det land eller det område som du vill bo i. Du hittar både vanliga hotell, lägenhetshotell och hostels.

2. Nyhetsbrev tar upp onödigt utrymme i din mailkorg, men är riktigt bra att använda sig av om man vill hitta billiga hotellerbjudanden. Många hotellsajter skickar ut rabatter och erbjudanden i just dessa nyhetsbrev och det enda du behöver göra är att se till att du inte slänger mailen i papperskorgen.

3. Är du lite flexibel kommer du att kunna komma undan mycket billigare. Om du reser under lågsäsonger kan du räkna med en ordentlig summa i rabatt. Det kan t.ex. vara så att du bestämmer dig för att resa till en storstad under en säsong då många väljer playan eller att du väljer charterresor när sport- och sommarlov har blåst förbi. En resa till Spanien kan öka med 6-7000 kronor om du åker i juli istället för i slutet av augusti.

4. Lyxiga hotell behöver inte alltid vara dyrare, men det är ett vanligt missförstånd att det är så. Testa dig fram när du använder dig av jämförelsesajterna och kryssa i fler stjärnor om möjligheten finns. Du kommer att se att det inte blir många kronor dyrare att bo på ett 4-stjärnigt hotell istället för ett 2-stjärnigt.

5. Beroende på vilket typ av kreditkort du har kan du få rabatterade priser på hotellrum. Ett exempel på ett sådant kort är Scandic Friends Mastercard. När du handlar med kortet så samlar du på dig poäng som du sedan kan byta in mot hotellnätter eller häftiga weekends.