Läs recensioner

Ett pris säger inte allt om att hitta ett bra hotell. Bara för att priset är av högre slag betyder det inte att hotellet är av högre klass. I många fall väljer man bort billiga hotell i rädsla över att hotellet ska vara smutsigt, ha dålig städning eller att det till och med finns risk för att insekter har gjort sig bebodda, men gör inte det! Du ska inte döma boken efter omslaget heter det och detsamma gäller för hotell. Innan du har bestämt dig för om ett hotell är bra eller dåligt ska du först se till att läsa igenom recensioner från tidigare resenärer.

Var noga med att titta på hur länge sedan det var recensionerna skrevs. Om det är negativa recensioner från flera år sedan finns det en chans att hotellet har förbättrats, och är det positiva men gamla, recensioner så finns det även en chans att hotellets standard har förändrats.

För att få så korrekta recensioner som möjligt ska du inte använda dig av de som du hittar på hotellets egen hemsida. Hotellet kommer inte att välja ut de recensioner som inte är till deras fördel. Använd dig av en oberoende recensionssajt eller ett resebolag.