Bo på hotell med barn

En sak är säker; att resa bort som par eller med kompisgänget, är inte samma sak som att resa med barn. Att ta med de yngre i familjen kräver en annan planering och dessutom måste själva resan anpassas efter de små. Trots allt har barn inte lika stort tålamod eller toleransnivå som vuxna och om det ska bli en vilsam semester ligger det i allas intresse att bädda för detta så gott det går. Det här gäller förstås alla aspekter som en resa innebär, både vad gäller att ta sig till resmålet och själva vistelsen på plats. Bara att ta sig från A till B på en flygplats kan vara tröttande, då det ofta handlar om stora avstånd. Har man med sig en barnvagn kan det lite äldre syskonet använda en Bugaboo ståbräda för att spara på energin.

Vad ska man då tänka på när det planeras boende åt familjen? Återigen bör smidigheten finnas i fokus. Glada och nöjda barn innebär en skön och trevlig resa för alla inblandade. Samtidigt är alla barn olika och valet av boende beror mycket på vad de är vana vid. Dock är det bra att tänka på att det inte får bli tråkigt. Barn vill vara sysselsatta och de kanske inte uppskattar aktiviteter som de vuxna gillar, som exempelvis shopping och helkvällar på en restaurang. Välj därför gärna ett hotell som har aktiviteter för barn, kanske i form av pooler, lekrum eller dylikt.

Tänk på att välja en form av boende där alla får plats. Det kan te sig självklart, men här skadar det inte att tänka till lite extra. Läs gärna om de hotellrum och lägenheter som finns så att det fungerar för alla vad gäller antal bäddar, rumsyta och tillgång till badrum. Det är inte roligt att känna sig trångbodd och sova dåligt på semestern. Något som också kan vara väl värt att överväga är möjligheten att kunna laga sin egen mat. Att bo i en lägenhet med kök kan vara ett sätt att spara tusenlappar, även på en kortare resa. Det här betyder förstås inte att man jämt måste inta alla måltider i bostaden. Det är roligt att variera genom att gå ut och äta ibland.

Det är också viktigt att barnen själva får vara med och packa inför resan. På så sätt får de vara med och bestämma vilka saker, böcker, tidningar, gosedjur eller kläder som de vill ska följa med. Det som packas ned blir sedan stunder av sysselsättning på både flyget, eller färjan, samt på boendet. Barnen kan med fördel ha med sig varsin liten ryggsäck som de får i uppgift att ansvara för, men där de vuxna naturligtvis måste hjälpa till så att den inte tappas bort.