Hotell på Manhattan

Manhattan kan ses som en illustration av den amerikanska drömmen. Det är den i särklass mest berömda stadsdelen i New York City. Känt för sina ståtliga byggnader, lyxiga skyskrapor och dyra butiker. Drömmarnas stadsdel utefter Hudsonfloden är något av definitionen av exklusivitet. Fylld av guldkorn för alla smaker. Samtidigt är Manhattan ett av världens mest tätbefolkade området, vilket inte minst beror på att stadsdelen till stor del är byggd på höjden med alla skyskrapor.

Många drömmer om att åka till New York och leva som en riktig Manhattanbo i några dagar. Under semestern från bemanningsföretaget, butiken eller advokatbyrån som du arbetar på, är detta en dröm du bör försöka förverkliga. Miljontals turister om året kan inte ha fel.

Att vandra omkring på Manhattan för att beskåda arkitekturen är en njutning i sig. Att boka bord på en lyxig restaurang längs Fifth Avenue gör att du nästan känner dig som i en film. Att samtidigt bo på ett hotell på Manhattan är pricken över i:et under din New York-resa. Det kan dock kännas svårt att hitta det där perfekta och även prisvärda hotellet. Det är lätt att känna sig lite förvirrad när man möts av Manhattans enorma hotellutbud. Som hjälp på traven listas nedan två lyxiga och prisvärda hotell som varmt kan rekommenderas till resan.

PUBLIC, ett Ian Schrager hotell

Längs med kända Chrystie Street ligger det högklassiga hotellet PUBLIC, som är ett Ian Schrager hotell som du inte kommer att ångra om du bokar in dig på. Med en prisnivå som ligger på omkring tre tusen kronor per natt inklusive frukost är det ett av de mer prisvärda boendena på Manhattan, sett i relation till det som hotellet faktiskt erbjuder.

För det första är hotellet i sig en riktig pärla med inredning baserad på de senaste trenderna, sköna sängar och trevlig personal. Dessutom är utsikten från rummen på de övre våningarna magisk. Jag vågar påstå att det är en av New Yorks bästa utsikter vad gäller hotellrum. Med stora fönster precis intill sängen kan du somna gott medan ljusen från drömmarnas stad glittrar i bakgrunden. Instagramvänligt hotell är bara förnamnet. För det andra ligger hotellet på 215 Chrystie Street, vilket är nästan mitt på Manhattan och således ett perfekt läge med lagomt avstånd till allt. Ikoniska platser som Empire State Building, Fifth Avenue och Wall Street ligger ungefär en kvart bort med tunnelbana.

Moxy NYC Chelsea

Ett annat prisvärt och lyxigt hotell på Manhattan är Moxy NYC Chelsea. Med priser under tre tusen kronor per natt inklusive frukost är detta ett billigare alternativ än exempelvis PUBLIC. Trots de något lägre priserna, andas dock hotellet lyx i samma anda som riktiga lyxhotell med trippla prisnivåer.

Hotellet är ett guldkorn vad gäller inredning och det är mycket Instagramvänlighet. Utsikten från såväl rummen, lobbyn, frukostområdet och hotellets restaurang är ren magi och du kan skymta Empire State Building i bakgrunden. Hotellets läge på 105 W 28th Street ger närhet till populära sevärdheter och även nära till tunnelbanan om du vill uppleva även andra delar av drömmarnas stad.