Inreda ett hotellrum

Det finns en hel del som är viktigt ätt tänka på när man ska inreda ett hotellrum. Det ska inte bara se snyggt ut utan det måste också vara funktionellt. Ett hotellrum är som de allra flesta vet, inte speciellt stort.

Tapeter, väggar och annat

När ett hotellrum ska inredas måste man tänka på hur det ska se ut. Eftersom att rummet relativt litet kan det vara bra att inte välja allt för mörka färger. Det kan också vara bra att satsa lite extra på dekorativa detaljer. Istället för att lämna glipor vid golv och vägg kan man sätta dit fina lister som förutom att hålla rummet mer lättstädat också ger ett bättre intryck.

Även när det gäller hotellrummets eventuella badrum måste saker och ting hållas lättstädat och fräscht. Kakel är en idé men om det ligger klinkers på golvet kan det vara klokt att komma ihåg att fogarna kan vara mycket svårtstädade. Det kan snabbt samlas smuts och bildas mögel här. Kakel och klinkers är dock mycket hållbart och i duschen kan klinkers med struktur användas så att golvet inte blir lika halt. Plastmatta är annars ett alternativ att använda på golvet. Den är lätt att städa men den slits snabbare och den kan bli mycket hal.

Funktionella möbler

Även när det gäller möblemang måste man se till att det verkligen passar in i rummet. Beroende på hur rummen ser ut kan det finnas olika möblemang som passar mer eller mindre bra. I mindre rum kanske det inte är så bra att sätta in en stor dubbelsäng, ett skrivbord och fåtöljer. Det gäller att tänka efter så att rummet verkligen blir funktionellt. I ett lite mindre rum kanske det är bättre att nöja sig med en enkelsäng och ett mindre bord. Det kan antingen användas som enkelrum, eller kanske som husdjursrum för resenärer som reser ensamma med sina husdjur. På så sätt hålls rummet lättstädat och fräscht. Det är lätt att ta sig runt i rummet men det finns också allt som gästen kan behöva.

I ett större rum kan det få plats en dubbelsäng utan problem. Det är inte heller så svårt att få in ett väggfast skrivbord, ett mindre bord och kanske en fåtölj. När hotellet ska välja möbler gäller det dock att tänka till. Det ska vara lätt att tvätta av dem. Klädda stolar är kanske inte det bästa om en gäst råkar spilla något på dem. Lösa dynor kan vara praktiskt och då kan gästen också använda flera dynor om denne till exempel har lite svårt för att resa sig ur lägre stolar. Det finns med andra ord en hel del olika saker att tänka på när ett hotellrum ska inredas på nytt.