Semestra i Sverige i sommar – hotellen du inte får missa

På sommaren lever många städer upp i Sverige, de är så kallade sommarstäder. Dessa städer brukar vi finna längs med kusterna vid havet. På orterna vi åker till på somrarna finns massvis med hotell. Här nedan ska vi lista några av våra favoriter.

Marsstrand havshotell

Marsstrand är absolut värt ett besök under sommaren. Marsstrand är en ö som ligger i Kungälvs kommun, ett par mil utanför Göteborg. Till ön är det båt som gäller men precis innanför färjeläget finns Marsstrands Havshotell. Detta hotell ligger precis vid vattnet och erbjuder utöver mysiga hotellrum också en härlig spaavdelning med tillgång till en brygga för ett dopp i havet. Hotellet har en restaurang med havsutsikt och från hotellet har man utsikt även över fästningen. När man bor på hotellet bör man absolut ta färjan över till Marsstrand och gå en guidad tur på Marsstrands fästning som byggdes redan år 1658 och där lyssna på historien om Lasse-Maja.

Hotell på Tyresö

Den som ska åka till Stockholm i sommar rekommenderas att också spendera någon natt på Tyresö. Tyresö ligger lite utanför stadskärnan och hit kan man åka både som privatperson eller för konferens med företag. Miljön är fantastisk och det vackra Tyresö slott gör förstås det hela ännu vackrare. Det finns konferensanläggningar som går att boka för alla typer av företagsevent såsom event för Rekryteringsföretag Stockholm eller liknande. Ett ställe på Tyresö som passar bra för konferens är exempelvis Kumla Herrgård.

Åk söder ut och bo på hotell

Ett måste för den som tänkt åka söderut i sommar är ett besök i Skåne på Österlen. Här finns Kivikstrand – det lilla badhotellet. Här kan man boka paket med middag och övernattning till förmånliga priser. Självklart kan man välja till ciderprovning och få prova alla möjliga sorters cider från Kiviks musteri. Passa också på att göra en vandring i Österlen för att verkligen få njuta av naturen och miljön i omgivningen.

Hotell Tylösand

För den party- och badsugna är ett måste Hotel Tylösand som är fantastiskt med sitt läge precis vid strandkanten. På hotellets bakgård anordnas också varje dag under sommaren after beach med liveband. Hit lockas en blandad publik som vill njuta av sol, bad och musik ihop med likasinnade. På natten har hotellet nattklubb på Leffes, vilken brukar locka människor från hela landet. Utöver after beach och nattklubb finns också spa för hotellgästerna att nyttja. Tylösand ligger inte heller långt från Halmstad centrum och en bussresa hit är absolut värd att göra. I Halmstad finns mysiga caféer, butiker och restauranger. De som en gång besökt Tylösand och Halmstad under sommaren brukar komma tillbaka år efter år för att göra om samma sak igen och igen.